Pöttinger kaszák és rendképzők extrém körülmények között



Két  Pöttinger TOP652 rendképzőt és egy Pöttinger Alpha motion frontkaszát szállítottunk Csákvárra a Pro-Vértesnek. A már meglévő két Pöttinger TOP662 rendképzőből, két Pöttinger Alpha Motion kaszából és két Pöttinger Novacat 262 kaszából álló szálastakarmánybetakarító flotta így tovább bővült, és egy ütőképes géppark jött létre.

 

 

Csákváron a Pro-Vértesnél évente 1500hektárt kaszálnak és takarítanak be, melynek csupán töredéke egyenes, vetett lucerna, így a Pöttinger kaszák és rendképzők extrém kemény körülmények között dolgoznak, és különösen szélsőséges talajviszonyoknak vannak kitéve.
Viszló Levente, a Pro-Vértes igazgatója minden esetben őszinte és egyenes véleménnyel lát el minket a leszállított és kipróbált gépekkel kapcsolatban. Szerinte az elégedetlenség is jó, hiszen az visz előre!

A Pöttinger szálastakarmánybetakarító gépek kapcsán azonban egyértelműen elégedett, évek óta ezzel takarítják be a szálastakarmányt nagy területen, extrém nehéz körülmények között. Ez azt jelenti, hogy az átlagon felüli igénybevétel mellett jelentkeztek a szerkezetben gyengébb pontok, melyeket megerősítettek, így teljes értékű és nagyon hatékony segítséget adnak az 1500 hektár kaszálása és rendbe rakása során.

A zöldgépek bővítésére elsősorban a munkaerőhiány miatt volt szükség, hiszen így kaszakombinációban tudnak dolgozni több traktorral, mindegyiknél front és hátsókaszával egyaránt. A nagy munkaszélességű rendképzők is a gyorsabb és hatékonyabb munkát segítik. Az évek során szélsőségessé vált tavaszi és nyári időjárás is a gyorsabb betakarítást igényli, így a bővítéssel és az igen strapabíró Pöttinger gépsorral ennek a követelménynek is eleget tudnak tenni.

A Pro-Vértes Közalapítvány és a Vértesi Natúrpark hazánk természetvédelmi szempontból kiemelt fontosságú szervezetei, melyek nagy gonddal, hozzáértéssel ápolják a történelmi és természeti értékeket, örökséget. Természetkímélő gyepgazdálkodás során a gyep földrajzi elhelyezkedésével, állapotával, természetvédelmi, valamint gazdálkodási céljaival összhangban álló, a legmagasabb biodiverzitást biztosító, tájtörténeti tapasztalatokon alapuló gazdálkodást folytatnak, legeltetéssel, legelőtrágya kezeléssel, kaszálással, szárzúzással és cserjeírtással.

Kiemelkedő szerep jut az őshonos fajták tenyésztésének, mint a magyar szürkemarha.

Ismerje meg a Pro-Vértes munkáját weboldalukon!

 

Ha szeretne Ön is profi Pöttinger szálastakarmánybetakarító gépekkel dolgozni, összeállítjuk az igényeinek leginkább megfelelő gépeket, melyeket most az ÁTK pályázat keretén belül is megvásárolhat!

Hívja Gazdagh Andrást: +36 30 566 8384





« visszalépés


Kapcsolatfelvétel

Küldje el kérdését, felvetését, vagy akár igényét, és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztató, melyben leírtak szerint hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez.

Agromax Kft, 2017 Minden jog fenntartva