Mácsa '99 Kft. Galgamácsa - A tudatos és hatékony nagyüzem 8 Case IH-valA Mácsa 99 Kft. Galgamácsán és környékén gazdálkodik, több, mint 1600 hektáron, melynek egésze bérelt földterület. A társaság ügyvezetője Kurucz István, az ő tudatos elképzeléseinek és lelkes munkatársainak köszönhetően a 13,9-es átlagú aranykoronás földterületeken is eredményes gazdálkodást folytatnak. Hagyományosnak mondható növények termesztésével, búzával, kukoricával, napraforgóval, őszi árpával, sörárpával és tavaszi árpával foglalkoznak, ennek ellenére István elképzelése a géppark kialakításáról és üzemeltetésről egyáltalán nem mondható mindennapinak.

Jelenleg 4 Case IH traktor és 4 Axial Flow kombájn dolgozik a gazdaságban, mindegyik szerepe jól átgondolt stratégián nyugszik. 1996-ban került az első Case IH gép a Mácsa 99 Kft. elődjét jelentő Szövetkezethez, mely egy 2166-os axiál dobos kombájn volt. Ezt követte 2001-ben a 2366-os modell, melyek így párban a mai napig helytállnak a gazdaságban.A kombájnok nagyon kedvező tapasztalatai után szívesen cserélték a társaság elöregedett Rábáit Case IH Magnumokra. Így ma már két régi Axial Flow mellett egy 5130-as és egy 6140-es is dolgozik a betakarítási munkálatokban.
"Nem csalódtunk a márkában, megbízhatóak. Sokan gondolják, hogy az Axiál dobos kombájn gabonában sokat szór. Én vallom azt, hogy ez is tud ládásnak megfelelő szemtisztasággal dolgozni. A lényeg, hogy ne szórja el, inkább a telepen tisztítunk és válogatunk, ha kell. A szárítóból sokszor kapunk nagyon pozitív visszajelzést a szemtisztaságot és minőséget illetően."

A csupa piros géppark így máig megmaradt Galgamácsán. István olyan szemléletű üzemeltetési módszert választott, mely magasan előtérbe helyezi a praktikumot és a hatékonyságot, nem ül fel könnyű szelekre, szilárdan kitart a könnyű és jól megszokott technológiák és rendszerek melletti karbantarthatóság mellett. Stabil és állandó gépkezelői gárda magabiztosan működteti a gépeket, hiszen sok éves tapasztalat alapján jól kialakult rutin szerint dolgoznak, kisebb javításokat is elvégeznek maguk, mely jelentősen gyorsítja a munkát.

A Case IH-val párhuzamosan az évek során kialakult jó kapcsolat Várkonyi Bencével és Gazdagh Andrással máig fennmaradt. Az Agromax Gépkereskedelmi Kft. végzi ugyanis a 8 gép karbantartását és javítását átalánydíjas szervizszolgáltatás keretén belül, így Csernák Ferenc által adott szakmai háttérre és a lelkes szervizes csapatra Galgamácsán mindig számíthatnak.

 

« visszalépés


Kapcsolatfelvétel

Küldje el kérdését, felvetését, vagy akár igényét, és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztató, melyben leírtak szerint hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez.

Agromax Kft, 2017 Minden jog fenntartva